• 1 Δυνατότητα Αλλαγής Κράτησης

  Αλλάξτε την κράτηση σας εύκολα και σε άμεση επικοινωνία με το ξενοδοχείο.


 • 2 Πρόγραμμα Μελών

  • Eκπτωση -5% σε όλα τα δωμάτια και τιμοκατάλογους
  • Πάνω από 50 πόντους ανά βραδιά
  • Κάντε αλλαγές στην κράτησή σας με ευέλικτους τρόπους πληρωμής και ακύρωσης .
  • Μέλη του Belvedere θα λαμβάνουν -10% έκπτωση στον λογαριασμό τους από το εστιατόριο για να απολαύσουν τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες του chef μας πλάι στην πισίνα με θέα στη θάλασσα.
  • Η έκπτωση από το εστιατόριο ισχύει: 01/06/2017 – 30/09/2017

 • 3 Εγγύηση Καλύτερης Τιμής

  Η καλύτερη τιμή που μπορείτε να βρείτε για το ξενοδοχείο μας είναι μέσω της ιστοσελίδας μας.


 • 4 Δωρεάν αναβάθμιση

  Βάση διαθεσιμότητας, για τις κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας, σας παρέχουμε δωρεάν αναβάθμιση στα premium deluxe δωμάτια, τα οποία σας παρέχουν:

  • ευρύχωρο μπάνιο με μπανιέρα
  • μεγαλύτερο (2x) μπαλκόνι
  • θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα

Τηλ.: 27210 64505
Επιλέξτε γλώσσα:

Η Πόλη της Καλαμάτας

 • 1. Μουσεία

  Το Στρατιωτικό Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο που είχε παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Βρίσκεται στην πλατείας Φραγκόλιμνας, δίπλα στον ¨διπλό ναό¨, και λειτουργεί από το 2006 με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατο.Το Στρατιωτικό μουσείο παρουσιάζει την ελληνική ιστορία από…

  Το Στρατιωτικό Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο που είχε παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Βρίσκεται στην πλατείας Φραγκόλιμνας, δίπλα στον ¨διπλό ναό¨, και λειτουργεί από το 2006 με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατο.Το Στρατιωτικό μουσείο παρουσιάζει την ελληνική ιστορία από την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας μέσω εκθεμάτων οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, καθώς και μέσα από κείμενα.

  Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο του 1870-1890, το πρώην αρχοντικό της οικογένειας Κυριάκου και βρίσκεται δυτικά της πλατείας Υπαπαντής . Το μουσείο ιδρύθηκε από τον τοπικό Σύλλογο για την διάδοση των Γραμμάτων. Το μουσείο περιλαμβάνει ιστορικά, λαογραφικά και λαϊκά εκθέματα από την καθημερινή ζωή. Μεταξύ των εκθεμάτων του μουσείο περιλαμβάνονται η συλλογή Καρέλια με παραδοσιακή Καλαματιανή ενδυμασία, αναπαράσταση παραδοσιακού καφενείου και σπιτιού καθώς και έκθεση αφιερωμένη στην βιβλιοδεσία και την τυπογραφία αφού στην Καλαμάτα υπήρξε το πρώτο τυπογραφείο της ελεύθερης Ελλάδας όπου τυπώθηκε και η Προκήρυξη των Επαναστατημένων Ελλήνων προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές.

  Το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας βρίσκεται νοτιοδυτικά της πλατείας Υπαπαντής και στεγάζεται σε ένα αξιόλογο νεοκλασικό κτίριο. Το κτίριο δωρίθηκε από τον Αντώνιο Μπενάκη, ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου της Αθήνας. Το μουσείο λειτουργεί από το 1971 και διαθέτει εκθέματα από την Μυκηναϊκή εποχή, τα προϊστορικά χρόνια και Ρωμαϊκά χρόνια που προέρχονται από διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας στεγάζεται στο παλιό κτίριο της δημοτικής αγοράς στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης. Το μουσείο περιλαμβάνει ανασκαφικά ευρήματα από την αρχαιότητα και τους βυζαντινούς χρόνους από όλο το νομό Μεσσηνίας Το μουσείο ιδρύθηκε μόλις το 2002 και στους εκθεσιακούς του χώρους ξετυλίγεται η μακρά ιστορία του νομού Μεσσηνίας.

  Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας ¨Α. Τάσσος Η Δημοτική Πινακοθήκη ¨Α Τάσσος¨, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πλατείας Υπαπαντής και ιδρύθηκε το 2002. Η πινακοθήκη ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας και πήρε το όνομά της από τον μεγάλο χαράκτη Α. Τάσσο, ο οποίος καταγόταν από την Μεσσηνία και δώρισε πολλά έργα του. Στα εκθέματα της πινακοθήκης βρίσκονται και έργα του Βαρώτσου, του Τέτση, της Ζούνη, του Κατσουλίδη, του Μπόστογλου και άλλων. Το νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η Πινακοθήκη βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, και πραγματοποιούνται και πολλές εκθέσεις.

 • 2. Πλατείες

  Η όμορφη πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται νότια του κάστρου. Στην πλατεία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος που γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου. Η ιστορική και κεντρική πλατεία της 23ης Μαρτίου είναι γεμάτη ζωή αφού διαθέτει πολλές καφετέριες και…

  Η όμορφη πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται νότια του κάστρου. Στην πλατεία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος που γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου. Η ιστορική και κεντρική πλατεία της 23ης Μαρτίου είναι γεμάτη ζωή αφού διαθέτει πολλές καφετέριες και μπαρ.

  Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Ηρώων που μνημονεύει την στιγμή του ξεσηκωμού ενώ βόρεια της πλατείας βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτό το ναό κηρύχτηκε η Επανάσταση του 1821. Μπορείτε να δείτε την πλατεία Μαυρομιχάλη όπου στα βόρεια υψωνόταν ο Πύργος του Παναγιώτη Μπενάκη ενώ μπαίνοντας σε αυτή θα δείτε των ναό των Μικρών Ταξιαρχών (Ταξιαρχάκι).

 • 3. Κάστρα

  Το Κάστρο της Καλαμάτας, συνδέεται με την ιστορική οικογένεια των Βιλεαρδουίνων που ίδρυσαν το πριγκιπάτο της Αχαΐας. Στο πέρασμα των αιώνων, το κάστρο γνώρισε πολλές κυριαρχίες όπως των Βυζαντινών, Ενετών, Φράγκων, Οθωμανών και συνδέθηκε και με την ιστορική διαδρομή της…

  Το Κάστρο της Καλαμάτας, συνδέεται με την ιστορική οικογένεια των Βιλεαρδουίνων που ίδρυσαν το πριγκιπάτο της Αχαΐας. Στο πέρασμα των αιώνων, το κάστρο γνώρισε πολλές κυριαρχίες όπως των Βυζαντινών, Ενετών, Φράγκων, Οθωμανών και συνδέθηκε και με την ιστορική διαδρομή της πόλης έως τον 19ο αιώνα.

  Σήμερα, το κάστρο της Καλαμάτας, το οποίο πρωταγωνιστεί στην Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ του Άγγελου Τερζάκη, αποτελεί δείγμα των κάστρων που ίδρυσαν οι Φράγκοι στην Πελοπόννησο. Στο κάστρο σώζονται πολλά τμήματα που μπορεί να δει ο επισκέπτης ενώ προσφέρει και πανοραμική θέα στην Καλαμάτα και την γύρω περιοχή.

  Στο νότιο τμήμα του κάστρου έχει υπάρχει ένα μικρό θέατρο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950 και φιλοξενεί παραστάσεις χορού, μουσικής, και άλλες εκδηλώσεις.

 • 4. Εκκλησίες

  Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία και είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της Καλαμάτας. Ο σημερινός μεγαλοπρεπής ναός της Υπαπαντής θεμελιώθηκε το 1860 και εγκαινιάστηκε το 1873. Ο ναός έχει διπλά κωδωνοστάσια και ευμεγέθεις τρούλους…

  Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία και είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της Καλαμάτας. Ο σημερινός μεγαλοπρεπής ναός της Υπαπαντής θεμελιώθηκε το 1860 και εγκαινιάστηκε το 1873. Ο ναός έχει διπλά κωδωνοστάσια και ευμεγέθεις τρούλους ενώ στα νοτιοανατολικά του ναού, στο προαύλιο, υπάρχει ένας πέτρινος σταυρός που θυμίζει ότι στο σημείο αυτό υπήρχε ο παλιός ναός που καταστράφηκε το 1770.

  Στον Ιερό ναό της Υπαπαντής φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής, που βρέθηκε στα ερείπια της παλαιότερης εκκλησίας Υπαπαντής που καταστράφηκε το 1770. Αρχικά, η εικόνα βρισκόταν στον πρώτο Μητροπολιτικό ναό της πόλης, τον Άγιο Γεώργιο και έπειτα στον ναό της Υπαπαντής. Ο Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και οι τελετουργίες αρχίζουν στις 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 9 Φεβρουαρίου με πανηγυρική ολονύχτια αγρυπνία.

 • 5. Δημοτικό Ωδείο

  Βόρεια της πλατείας Υπαπαντής, στη γωνία της οδού Αλεξανδράκη με την πλατεία Βιλεαρδουίνου, βρίσκεται το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το Ωδείο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό τριώροφο κτίριο της δεκαετίας του 1860 ενώ στους χώρους του είχαν λειτουργήσει το πρώτο Γυμνάσιο της…

  Βόρεια της πλατείας Υπαπαντής, στη γωνία της οδού Αλεξανδράκη με την πλατεία Βιλεαρδουίνου, βρίσκεται το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το Ωδείο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό τριώροφο κτίριο της δεκαετίας του 1860 ενώ στους χώρους του είχαν λειτουργήσει το πρώτο Γυμνάσιο της Καλαμάτας και άλλα σχολεία.

 • 6. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στην πλατεία Υπαπαντής. Η βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 7.400 τίτλους βιβλίων καλύπτοντας το γνωστικό και επιστημονικό φάσμα. Γενικά Αρχεία του Κράτους/Αρχεία Ν. Μεσσηνίας Τα Αρχεία του νομού Μεσσηνίας…

  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στην πλατεία Υπαπαντής. Η βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 7.400 τίτλους βιβλίων καλύπτοντας το γνωστικό και επιστημονικό φάσμα. Γενικά Αρχεία του Κράτους/Αρχεία Ν. Μεσσηνίας Τα Αρχεία του νομού Μεσσηνίας στεγάζονται σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο του 1890-1910, στην νότια πλευρά της πλατείας Υπαπαντής.

  Είναι μια περιφερειακή υπηρεσία των ΓΑΚ, που ιδρύθηκε το 1991 και έχει ως σκοπό την διαφύλαξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας. Τα ΓΑΚ αξιοποιούν τα αρχεία τους ενώ παράλληλα οργανώνουν και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και προγράμματα.

Η κράτηση σου ξεκινά εδώ.

δείτε άμεσα διαθεσιμότητα και τιμές

Εισάγετε τις πληροφορίες κράτησης σας


SOCIAL: